Op onze Montessorischool inspireren wij elkaar

Wij krijgen de ruimte en de verantwoordelijkheid om keuzes te maken

Wij krijgen de ruimte en de verantwoordelijkheid om onze talenten te ontwikkelen

Wij krijgen de ruimte en de verantwoordelijkheid om samen te groeien

Welkom bij
Montessorischool Bilthoven

De Montessorischool Bilthoven, opgericht door Kees Boeke en Maria Montessori, is een warme, kleinschalige school gelegen aan de rand van het bos. Het plein aan de achterzijde loopt door op de hei, en binnen ademt de school rust en plezier.

Montessori onderwijs geeft het kind de vrijheid om zelf te kiezen binnen heldere grenzen. De school biedt een veilige plek waar kinderen leren lezen, schrijven en rekenen maar ook hun eigen planning moeten maken. De gemengde klassen waarin twee of drie jaargangen bij elkaar zitten maakt dat de kinderen elkaar kunnen ondersteunen. De kleinschalige opzet zorgt ervoor dat elk kind wordt gezien en gekend.

Meer weten?

Wil je weten of er nog plaats is in schooljaar 2020/2021 of heb je andere vragen, mail of bel 030 2280818, dan staan we je graag te woord.

Ruim 100 jaar!

In september 2019 hebben we dit gevierd met oud-leerlingen van 13 tot 92 jaar en met oud-personeelsleden. Het was fantastisch om de grote opkomst te zien en alle mooie verhalen te horen van iedereen die hier op school heeft gezeten en heeft gewerkt. Ook hebben de leerlingen een geweldige musical opgevoerd voor de ouders. Het stuk was speciaal geschreven door het Kunstenhuis en gaf een levendig en swingend beeld van hoe het was, hoe het is en hoe het zou kunnen zijn om hier op school te zitten. 

Bosrijke BSO en Kinderopvang De Zonnepit

Aan onze school is Kindcentrum Humankind verbonden. Hier kunnen de kinderen na schooltijd relaxen en spelen met leerlingen van onze school in BSO het Boshuis en BSO het Boshonk. Op Kinderdagverblijf de Zonnepit kunnen de 0 tot 4-jarigen terecht. Heb je interesse? Neem dan contact op met 033-2018000.

Wilt u direct contact met ons opnemen?

13 + 8 =

Montessorischool Bilthoven

Rembrandtplein 1
3723 CH Bilthoven
030-228 08 18

info@montessoribilthoven.nl
KvK 40478315