Aanmelding instroom 4 jarige leeftijd

 

In Nederland gaan kinderen van 4 jaar oud voor het eerst naar de basisschool. Hier leest u welke stappen er zijn voordat uw kind voor het eerst naar school gaat en wat ú moet doen.

Stap 1: Oriëntatie scholen

Ouders kunnen zich voor de 3e verjaardag van hun kind oriënteren op verschillende basisscholen. Indien u belangstelling heeft voor Montessorischool Bilthoven bent u van harte welkom op een van de open ochtenden of door het plannen van een persoonlijk kennismakingsgesprek. De open ochtenden staan gepland op:

  • dinsdag 20 september 2022
  • woensdag 9 november 2022
  • dinsdag 31 januari 2023
  • woensdag 15 maart 2023
  • woensdag 10 mei 2023
  • donderdag 15 juni 2023

Er is een vrije inloop tussen 8:30u en 10:00u en een presentatie om 8:45u in de aula, waarna een rondleiding mogelijk is. U mag uw kind meenemen naar de open ochtend.

 

Stap 2: Interesse tonen

U kunt interesse tonen voor onze school door het invullen van een interesse formulier. Het interesse formulier ontvangt u tijdens de open ochtend bij een bij kennismakingsgesprek. Doe dit uiterlijk voor de 3e verjaardag van uw kind.

Stap 3: Voorrangsregeling

Er zijn twee voorrangsregels:

1. Voor broertjes en zusjes is altijd plaats wanneer ze aangemeld worden voor de 3e verjaardag.

2. Kinderen van het kinderdagverblijf de Zonnepit van Human Kind voor de 3e verjaardag.

 

 

Stap 4: Aanmelding

Onze school heeft 3 kleutergroepen die in de loop van het jaar groeien tot 25 kinderen. Voor de middenbouw en bovenbouw groepen geldt een maximum van in principe 27 kinderen.

Alleen wanneer er meer vraag is dan aanbod, zal overgegaan worden tot loting. Meestal gaan vraag en aanbod redelijk gelijk op.

Stap 5: Wennen en naar school

Twee maanden voordat uw kind 4 jaar wordt, neemt de leerkracht van uw kind contact met u op voor het plannen van een kennismakginsgesprek en het maken van afspraken voor de wenmomenten. Bij dit gesprek bent u als ouder, is uw kind en is de leerkracht aanwezig. Vanaf de 4e verjaardag zal uw kind goed voorbereid en met veel plezier naar school gaan!

 

Zij instroom

Zij- instroom is afhankelijk van de bestaande groepsgroote en samenstelling van de groep. U kunt contact opnemen om te overleggen of er plek is in de groep van aanvraag. Bij wisseling van school wordt gekeken welke zorgvraag er is en of onze school de juiste onderwijs- en ondersteuningsbehoefte kan bieden.

Montessorischool Bilthoven

Rembrandtplein 1
3723 CH Bilthoven
030-228 08 18

info@montessoribilthoven.nl
KvK 40478315

Designed and Powered by | Nettl-Rijswijk