Kinderopvang en BSO

Kinderopvang op Montessorischool Bilthoven

Sinds 2018 werken wij als school samen met Humankind kinderopvang. Wij proberen zoveel mogelijk onze krachten te bundelen. Ook de medewerkers van Human Kind benaderen de kinderen vanuit de montessorigedachte. Visie en thema’s van school komen terug in de kinderopvang zoals het werken op kleedjes en montessorimaterialen bij activiteiten. 

 

 

Kinderdagverblijf de Zonnepit

Het kinderdagverblijf is kleinschalig en vertrouwd voor kinderen van 0-4 jaar. Er is een baby-dreumes groep van 0 tot 2 jaar en een peutergroep van 2-4 jaar. Baby’s krijgen alle ruimte om te ontdekken, te leren tijgeren, kruipen en staan. Hierin wordt het ritme van de kinderen gevolgd: ze doen alles in hun eigen tempo. Het speelgoed bestaat uit natuurlijke materialen.
Dreumesen en peuters leren veel en intensief door ervaringen op te doen. Wat een kind zelf kan, mag het zelf doen. De pedagogisch medewerkers stimuleren, ondersteunen en kijken wat de kinderen nodig hebben.  

BSO het Boshuis en het Boshonk

Kinderen die 4 jaar worden kunnen doorstromen naar Montessorischool Bilthoven. Voor ouders die buitenschoolse opvang nodig hebben, kunnen kinderen na schooltijd doorstromen naar BSO het Boshuis en BSO het Boshonk. Het is van belang om minimaal 1,5 jaar van te voren in te schrijven voor de BSO. Er wordt gewerkt met drie leeftijdsgroepen: 4-6 , 6 -7 jaar en 8 – 13 jaar. BSO ’t Boshuis vangt kinderen in de leeftijd van 4 tot 6 jaar op in school. Wanneer de kinderen 6 jaar zijn zullen zij naar BSO het Boshonk gaan. BSO het Boshonk zit achter het hek op de heide, gehuisvest in het scouting gebouw waar veel voor ze te beleven is.

Interesse voor opvang bij het kinderdagverblijf of de naschoolse opvang? Neem contact op met Regiokantoor Midden-Nederland voor het plannen van een rondleiding, vragen over de inschrijving, inzage in beschikbaarheid en alle vragen over de opvang. Bereikbaarheid van maandag t/m vrijdag van 08:00 tot 17:30 uur. Telefoonnummer: 033-2018000. Mail: regiomiddennederland@humankind.nl

 

 

Montessorischool Bilthoven

Rembrandtplein 1
3723 CH Bilthoven
030-228 08 18

info@montessoribilthoven.nl
KvK 40478315

Designed and Powered by | Nettl-Rijswijk