Kosmisch onderwijs

Voor wereldverkenning, ook wel kosmische onderwijs genoemd, maken wij gebruik van de methode Da Vinci. De vakken aardrijkskunde, geschiedenis, biologie en techniek worden geintegreerd aangeboden. Op deze manier zullen kinderen verbanden zien tussen alles wat aangeboden wordt. De eigentijdse methode Da Vinci is gebaseerd op de theorie van Maria Montessori over Kosmisch Onderwijs en Opvoeding. Met de leermiddelen en thematische lesmethode leren kinderen in een doorlopende leerlijn vanaf groep 1 t/m 8 aan de hand van wetenschappelijke en internationale inzichten.

 

Thema’s

In de onderbouw krijgen de kinderen veel cirkelbewegingen uit de natuur te zien. De seizoenen zijn het uitgangspunt. Bij elk thema wordt daarnaast een dier, een plant en een beroep behandeld.

In de middenbouw wordt de basis gelegd voor de verwondering over de wereld om ons heen. Thema’s die aan bod komen zijn o.a Samen op de wereld, De wereld in de toekomst, Over polen en planeten, Weer en water, Van riddels tot ruimtevaart, De eerste mens en het leven op het water.

In de bovenbouw is de menselijke beschaving het uitgangspunt. De thema’s  Egyptenaren, Grieken & Romeinen, Middeleeuwen, Native Americans, Vikingen, Ottomanen, Nieuwe tijd, Maori’s, Aziaten en Nieuwste tijd komen aan bod in de driejarige cyclus.

 

Montessorischool Bilthoven

Rembrandtplein 1
3723 CH Bilthoven
030-228 08 18

info@montessoribilthoven.nl
KvK 40478315

Designed and Powered by | Nettl-Rijswijk