Op onze Montessorischool inspireren wij elkaar

Wij krijgen de ruimte en de verantwoordelijkheid om keuzes te maken

Wij krijgen de ruimte en de verantwoordelijkheid om onze talenten te ontwikkelen

Wij krijgen de ruimte en de verantwoordelijkheid om samen te groeien

Welkom

Montessorischool Bilthoven, opgericht door Kees Boeke en Maria Montessori, is een warme, kleinschalige school met 9 groepen, gelegen aan de rand van het bos. Het plein aan de achterzijde loopt door op de hei en het bos en binnen ademt de school rust en plezier.

Op deze website laten wij vol trots onze prachtige school zien. U vindt hier veel informatie over het onderwijs dat wij geven. Montessorionderwijs geeft het kind de vrijheid om zelf te kiezen binnen heldere grenzen. Wij bieden eigentijds montessorionderwijs waarbij aandacht is voor de 21e-eeuwse vaardigheden. De kern van ons onderwijs is gericht op verwondering en op de uitgangspunten van Maria Montessori: ‘Leer mij het zelf te doen’.¬†

We hebben relatief kleine klassen van gemiddeld 25 leerlingen, waarin drie jaarjaren bij elkaar zitten. Dat maakt dat de kinderen elkaar kunnen helpen. De kleinschalige opzet zorgt ervoor dat elk kind wordt gezien en gekend. In 2019 bestond onze school 100 jaar!

Open ochtenden

Bent u nieuwsgierig naar onze school en ons onderwijs als nieuwe ouder of nieuwe leerkracht? Kom dan langs op een van de open ochtenden tussen 8:30u en 10:00u met een vrije inloop! Om 8:45u wordt er een algemene presentatie gegeven door de directeur. Aansluitend zullen kinderen u meenemen tijdens een persoonlijke rondleiding. De open ochtenden  zijn voor schooljaar 2023-2024 gepland op:

woensdag 27 september 2023

dinsdag 21 november 2023

woensdag 17 januari 2024

woensdag 13 maart 2024

donderdag 6 juni 2024

 

Indruk van onze school

Benieuwd naar de ervaringen van kinderen? In dit filmpje laten twee kinderen de school zien en vertellen over onze school en het onderwijs dat gegeven wordt.

Montessorischool Bilthoven

Rembrandtplein 1
3723 CH Bilthoven
030-228 08 18

info@montessoribilthoven.nl
KvK 40478315

Designed and Powered by | Nettl-Rijswijk